AKRYLPLAST (PMMA)

EX.VIS PLEXIGLAS, PERSPEX, CRYLUX

Akrylplast är ett material med många användningsområden som ofta känns igen under namn som Plexiglas, Perspex, Crylux m.fl. Den kemiska beteckningen för akrylplast är PMMA (polymetylmetakrylat) Materialet tillverkas på två olika sätt. Akryl GS gjuter man mellan två glasskivor och Akryl XT är strängsprutad. Akrylskivor kan limmas, bockas, fräsas, laserskäras, varmbockas. I grunden är akryl helt färglös men kan infärgas till en oändlig mängd färger.

Akrylplast är ett hårt material jämfört med andra transparenta plastmaterial. Detta ger en tåligare yta mot repor men är då sprödare och mindre slagtåligt.

Nedan finns datablad och mycket annan information om materialet.

POLYKARBONAT (PC)

EX.VIS MAKROLON, LEXAN

Polykarbonat är ett optiskt klart, värmebeständigt och extremt slagtåligt material och känns ofta igen under välkända varumärken som Makrolon och Lexan. Dess egenskaper gör att man ofta finner materialet i säkerhetsglasningar, maskinskydd, visir och andra säkerhetslösningar.

För utomhusapplikationer finns en produktvariant med speciell ytbehandling för ökat UV-skydd. För ökad reptålighet finns det även en variant med hårdare ytskikt.

Teknisk information och annan information finns här under.